Ferforje Bahçe Kapısı

Ferforje kısaca sıcak yada soğuk olarak dövülerek işlenmiş süslü demirlerdir.  Ferforje nin hayatımızda çok geniş bir yeri vardır. Bahçe Korkulukları, Pencere Korkulukları, Balkon Korkulukları, Merdiven Korkulukları çeşitli süs eşyaları, Banklar, sandalyeler, masalar vs. olmak üzere bir çok alanda kullanılmaktadır.

Günümüzde Ferforje demirleri artık modern makinlarda standart model ve motifler belirlenerek fabrikalarda üretilmekte ve kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Ülkemizde bir çok şehirde irili ufaklı çok sayıda firma kendine has ferforje motif ve modellerini üretmekte ve bunların satışını yapmaktadır.

Her ne kadar çoğunlukla ferforje motif ve modeller fabrikalarda üretilmekte isede yer yer bazı ferforje ustaları kendi motif ve modellerini eski yöntemlerle döverek hazırlamaktadırlar. Hatta bazı yerlerde yapılacak işler (özellikle döner merdiven) fabrikasyon üretim ile yapılan hazır motif ve modelleri kullanılarak yapmak mümkün olmayabiliyor. Bu durumda  ferforje ustası işi yerinde ve kendi elleri ile döverek ve ince ince işleyerek yapmaktadır. İşin en güzel ve kalıcı olanıda budur işte.

Teknoloji çağını yaşadığımız şu günlerde ferforje işlerinde de teknolojiyi kullanmak ve onun faydalarında yararlanmak gerekir. İşte biz de KARDEŞLER ALÜMİNYUM olarak çoğu işlerimizi yapmadan önce bilgisayar ve Ferforje Tasarım Programı yardımı ile çizimini hazırlamakta ve müşterinin beğenisine sunmaktayız.